Τρίτη, Φεβρουαρίου 10

Αρχιτεκτονικά ντοκιμαντέρ προσεχώς!

Η σειρά αρχιτεκτονικών ντοκιμαντέρ "Architectures" ("Αρχιτεκτονικές") της γαλλικής εταιρείας Films d' ici, με διευθυντές παραγωγής τους Richard CopansStan Neumann και συμπαραγωγούς το τηλεοπτικό κανάλι ARTE και την Cite de l' Architecture du Patrimoine. Από τους συνολικά 55 τίτλους της παραγωγής, δεκαεπτά 26λεπτα ντοκιμαντέρ, παρουσιάζονται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.


Προβολές θα γίνονται κάθε Δευτέρα (εκτός την Καθαρά Δευτέρα) ως 23 Μαρτίου πάντα στις 8 μ.μ. ντοκιμαντέρ αφιερωμένα σε περίφημα κτίρια ανθρώπων με ιδιάζουσα βαρύτητα στην ιστορία της Αρχιτεκτονικής.

Αναλυτικότερα θα δούμε τα εξής να φιγουράρουν στις οθόνες μας, Charles Garnier, Le Corbusier, Alvaar Alto, Otto Wagner, Frank Lloyd Wright, Jean Nouvelle, Pierre Charreau, Walter Gropius, Daniel Liebskind, Antonio Gaudi, Alvara Siza, Frank O'Gherry, Kenzo Tange, Toyolto και Peter Zumthor.

Η σειρά θα προβάλλεται από τις 21 Μαρτίου και κάθε Σαββατοκύριακο στο κανάλι ΣΙΝΕ της ΕΡΤ ψηφιακής (7 μ.μ.).

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι η σειρά των ντοκιμαντέρ είναι προσβάσιμη σε όλους στο YouTube. Το μόνο καλύτερο που θα δείξει η ΕΡΤ είναι ότι θα είναι προσβάσιμα σε όλων τον κόσμο, έχει δεν έχει ενδιαφέρον στην Αρχιτεκτονική, αγγλομαθή ή όχι! Ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΡΤ και στο Μουσείο Μπενάκη.

Προσωπικά τα έχω παρακολουθήσει όλα... Πραγματικά ένοιωσα ότι παρακολούθησα ξανά τα καλύτερα σεμινάρια στην θεωρία της Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου! :)


Περισσότερα εδώ κι εδώ.

1 σχόλιο:

Ken είπε...

http://www.theTypical.com