Τετάρτη, Απριλίου 30

Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός - Είσοδος Αρχαίας Ολυμπίας

Ανακοίνωση Προκήρυξης Πανελλήνιου Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών
4/2/2008

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης - Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το Δήμο της Πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στα πλαίσια της αναγόρευσης του 2008 ως «έτους Άρη Κωνσταντινίδη», προκηρύσσουν Πανελλήνιο Φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, με αντικείμενο την Ανάδειξη και την Αναβάθμιση της Εισόδου, στην Πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η βαρύνουσα ιστορική, πολιτιστική και τουριστική σημασία της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και η με κάθε τρόπο ενίσχυση των περιοχών που δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι του 2007 από τις καταστροφικές πυρκαїές, αποτέλεσαν αφορμή γι΄αυτήν την πρωτοβουλία. Το ΕΜΠ, Σχολή Αρχιτεκτόνων, συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια συντάσσοντας το τεύχος Προκήρυξης του Διαγωνισμού, πραγματοποιώντας την αξιολόγηση των προτάσεων, καθώς και την προετοιμασία σχετικού τεύχους και έκθεσης. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, από την πλευρά του, θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις και να τις μετουσιώσει σε πράξη για την αναβάθμιση της εισόδου της πόλης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Σπουδαστές Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι φοιτούν σε προπτυχιακό επίπεδο, στις Αρχιτεκτονικές Σχολές και Τμήματα των Πολυτεχνείων και Πανεπιστήμιων της χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Ξάνθης, Χανίων).

Χρονοδιάγραμμα του Διαγωνισμού.
  • Προκήρυξη του διαγωνισμού 2 Απριλίου 2008
  • Προθεσμία υποβολής ερωτήσεων των διαγωνιζομένων 14η Απριλίου 2008
  • Απαντήσεις στα ερωτήματα 21η Απριλίου 2008
  • Προθεσμία αποστολής προτάσεων 16η Ιουνίου 2008
  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 7η Ιουλίου 2008

Βραβεία και Έπαινοι.

Στους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό θα απονεμηθούν:
  1. Α’ Βραβείο - 5.000 €
  2. Β’ Βραβείο - 3.000 €
  3. Γ’ Βραβείο - 2.000 €
  4. 3 Έπαινοι - 1.000 € ο καθένας

1 σχόλιο:

Sakoulakis είπε...

Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω τη λογική με την οποία σκέφτονται μερικοί. Εντάξει, σίγουρα θετικό το ότι διοργανώνεται αυτός ο διαγωνισμός.

Αλλά με ποιο κίνητρο θα προσελκύσει τους φοιτητές; Με τα 5.000 ευρώ; Αν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς αυτά τα πράγματα! >:/

Τα λεφτά αυτά δεν φτάνουν ούτε για να κλάσει ένας νέος! Ούτε για να πληρώσει μισό χρόνο μεταπτυχιακών έξω, ή 3-4 μήνες διαβίωσης. Το υπουργείο και οι υπουργάρες μας μπορούν να ξοδέψουν ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ 200 και 300 χιλιάδες ευρώ για αμφιβόλου ποιότητος εκδηλώσεις, και θα δώσουν στην πανελλαδικά καλύτερη εργασία πέντε χιλιάρικα; Και μάλιστα της αρχιτεκτονικής (μιλάμε για τα δυνατότερα μυαλά της Ελλάδας);

Εμ, πως να μην φεύγουν έξω οι σοβαροί Έλληνες με τέτοια κακομοιριά που μας δέρνει.