Τετάρτη, Ιουνίου 25

Αρχιτεκτονική με τις αρχές τις θάλασσας

takahashi_gundam.jpg
Το περιοδικό PingMag MAKE εντόπισε εναν ναυπηγό (έβδομης γενιάς) με το όνομα Καζούσι Τακαχάσι. Έναν κατεξοχήν κυνηγό της τύχης, του οποίου οι συμβουλές για επιχειρηματικά εγχειρήματα είναι γεμάτα απο παραλληλισμούς στις αρχές τις επιβίωσης στον πόλεμο, και ο οποίος πρόσφατα άρχισε να ενεργοποιήται στην Αρχιτεκτονική κτιρίων.

Η επιφάνεια του Gundam ενέπνευσε αυτές του κτιρίου Jimbocho Theatre (εικονιζόμενο) στην περιοχή του Chiyoda-ku στο Tokyo,... είναι όλο συγκολλημένο. Δεν έχει ουτε μία βίδα. Ο Kazushi Takahashi, έχει ολοκληρώσει μια σειρά απο ασυνήθηστα έργα, εφαρμόζοντας τη ναυπηγική τεχνολογία με τους συνεπαγόμενους τρόπους κατασκευής.

Στην Αρχιτεκτονική έχεις να κάνεις με ίσιες γραμμές και στατικές δυνάμεις, ενώ στην Ναυπηγική όλα περιστρέφονται γύρω απο την καμπύλη και την δυναμική του υγρού στοιχείου.Επίσης μια άλλη διαφορά είναι οτι οι εργολάβοι και οι Αρχιτέκτονες δεν μπορούν να φτιάξουν πλοία, αλλά οι Ναυπηγοί μπορούν να κάνουν και τα δύο, και πλοία και σπίτια. Η βασική επιστήμη πίσω απο αυτά ταυτίζονται, τα μαθηματικά και οι νόμοι της φυσικής είναι οι ίδιοι. Αυτό είναι που τα ενώνει.


Κοιτάχτε τι λέει στην συνέντευξη (στα Αγγλικά) του για το παρελθόν του και τα κομμάτια σοφίας που δίνει...

[μέσω core77]

Δεν υπάρχουν σχόλια: