Δευτέρα, Απριλίου 14

Ανοιχτός Διαγωνισμός για φράγμα ήχου στον Αερολιμένα του Αμστερνταμ

Αδιαμφισβήτητα τα αεροπλάνα είναι πανέμορφα αντικείμενα σχεδιασμού και τεχνολογίας, μέσα στα μείον τους συγκαταλέγεται βεβαίως ότι καίνε πολλά καύσιμα, αλλά το σημαντικότερο,... κάνουν πολύ θόρυβο και καθιστούν τις περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο δύσκολες στο να κατοικηθούν.

Κάποιοι αποφάσισαν εκεί στην διοίκηση του αεροδρομίου του Άμστερνταμ χρειάζεται ένα καλό, μεγάλο φράγμα ήχου. Αποφάσισαν επίσης ότι θα το κάνουν μέσω διαγωνισμού. Έκατσαν και μάζεψαν τρομερές πληροφορίες για τον τόπο του αεροδρομίου, την φύση του εγχειρήματος, και όλες τις τεχνικές απαιτήσεις.Επίσης έχουν ήδη αναπτύξει κάποιες προτάσεις (που μοιάζουν με πυραμίδες..) απλώς το γράφω στο blog γιατί νομίζω οτι μπορεί ο καθένας να τα πάει καλύτερα. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, είτε είναι Αρχιτέκτονες, δάσκαλοι, παπάδες, μικροί, μεγάλοι,... αρκεί να έχουν έγκαιρη συμμετοχή (5 Ιούνη 2008).

Για να μάθετε περισσότερα σας παραπέμπω στο site του διαγωνισμού. Να μην παραλείψω να σας πω ότι ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει φουσκωμένη την τσέπη του κατά 750.000€ και λογικά την αιώνια ευγνωμοσύνη των κατοίκων του Hoofddorp-Noord.


[μέσω core77]

Δεν υπάρχουν σχόλια: